Jadłospis szkoła 06.05. – 10.05.2024
06.05. poniedziałek
Zupa pomidorowa z makaronem, jogurt pitny
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
07.05. wtorek
Stek z cebulką, ziemniaki, fasola szparagowa z masłem i bułka tartą, kompot owocowy,
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne,
08.05. środa
Gulasz wołowy, kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
09.05.czwartek
Barszcz czerwony z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane, wafle kukurydziane
Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko i jego pochodne
10.05. piątek
Spagetti z sosem mięsno-pomidorowym i serem żółtym, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.