Jadłospis dla uczniów

Jadłospis szkoła 23.09. – 04.10.2023

 

23.09. poniedziałek

Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane, bułka drożdżowa

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,

24.09. wtorek

Pierogi z mięsem i okrasą, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja,

25.09. środa

Udka z kurczaka, ziemniaki, marchewka zasmażana, kompot owocowy,

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

26.09.czwartek

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane, owoc

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jajka, gorczyca

27.09. piątek

Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym, ogórek kiszony, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca

30.09. poniedziałek

Krupnik, pieczywo mieszane, deser mleczny

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne,

01.10. wtorek

Fasola po bretońsku, pieczywo mieszane, kompot owocowy

Alergeny: gluten,

02.10. środa

Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, marchewka mini, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne,

03.10. czwartek

Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane, ciastka maślane

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca

04.10. piątek

Filet z miruny pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, ryba, mleko i jego pochodne

Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.