Jadłospis szkoła 03.11. – 14.11.2025
03.11. poniedziałek
Zupa pomidorowa z makaronem, ciastka zbożowe
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,
04.11. wtorek
Pierogi ruskie z wody, surówka z marchwi i pora, kompot owocowy
Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne
05.11. środa
Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten,
06.11.czwartek
Krupnik, pieczywo mieszane, deser mleczny
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jaja, gorczyca
07.11. piątek
Kopytka z okrasą, surówka z białej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, jaja
12.11. środa
Pulpety w sosie pomidorowym, kasza gryczana, fasola szparagowa, kompot owocowy
Alergeny: gluten, gorczyca, mleko i jego pochodne
13.11. czwartek
Kapuśniak, pieczywo mieszane , owoc
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne,
14.11. piątek
Łosoś pieczony, ziemniaki,, surówka z marchwi i jabłek, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba
Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.






