Jadłospis dla uczniów

Jadłospis szkoła 26.09. – 07.10.2022

 

26.09. poniedziałek

Barszcz ukraiński, chleb, pomarańcza

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,

27.09. wtorek

Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne

28.09. środa

Pierogi z mięsem okraszane, kompot owocowy

Alergeny: gluten,

29.09.czwartek

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, chleb, owoc

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jajka

03.10. poniedziałek

Krupnik, chleb, owoc

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne,

04.10. wtorek

Bigos z młodej kapusty, kiełbasa śląska, chleb, kompot owocowy

Alergeny: gluten, gorczyca

05.10. środa

Filet z miruny w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba, jaja

06.10. czwartek

Zupa ogórkowa, chleb ,

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca

07.10. piątek

Makaron z serem i musem truskawkowym, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Woda do picia dostępna przez cały dzień.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.