Jadłospis dla uczniów

Jadłospis szkoła 21.10. – 31.10.2024

 

21.10. poniedziałek

Zupa zacierkowa, pieczywo mieszane, trójkąt francuski

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,

22.10. wtorek

Udka z kurczaka, ziemniaki, fasola szparagowa z masłem i bułką tartą, kompot owocowy, mandarynka

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

23.10. środa

Spaghetti z sosem mięsno pomidorowym i serem żółtym, ogórek kiszony, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

24.10.czwartek

Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane, śliwka suszona

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne,

25.10. piątek

Pyzy z mięsem i okrasą, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

28.10. poniedziałek

Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane, deser mleczny

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne,

29.10. wtorek

Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

30.10. środa

Bigos z kiszonej kapusty, pieczywo mieszane, kompot owocowy

Alergeny: gluten,

31.10.czwartek

Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo mieszane,

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne,

Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.