Jadłospis szkoła 15.04. – 26.04.2024
15.04. poniedziałek
Zupa krupnik, pieczywo mieszane, deser mleczny
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
16.04. wtorek
Sztuka mięsa w sosie myśliwskim, pęczak, kompot owocowy,
Alergeny: gluten, gorczyca,
17.04. środa
Filet z indyka panierowany, ziemniaki, marchew mini, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
18.04.czwartek
Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane, owoc
Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko i jego pochodne
19.04. piątek
Łazanki z kapustą, mięsem i pieczarkami, kompot owocowy
Alergeny: gluten,
22.04. poniedziałek
Zupa pomidorowa z ryżem, rogalik drożdżowy z jabłkiem
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
23.04. wtorek
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot owocowy,
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
24.04. środa
Udka z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłek, kompot owocowy, mieszanka studencka
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, orzechy
25.04. czwartek
Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo mieszane
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca
26.04. piątek
Filet z miruny pieczony, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.