Jadłospis dla uczniów

Jadłospis szkoła 05.06. – 16.06.2023

 

05.06. poniedziałek

Zupa pomidorowa z ryżem, maliny

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

06.06. wtorek

Kotlet mielony, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem, koperkiem i jogurtem naturalnym, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne

07.06. środa

Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, surówka z kiszonego ogórka, kompot owocowy,

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca

12.06. poniedziałek

Zupa brokułowa, pieczywo mieszane, drożdżówka

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

13.06. wtorek

Kotlet schabowy, ziemniaki, fasola szparagowa z masłem i bułką tartą, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, jaja

14.06. środa

Spagetti w sosie mięsno pomidorowym z serem żółtym, kompot owocowy,

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

15.06. czwartek

Barszcz czerwony z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane,

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jaja

16.06. piątek

Naleśniki z serem i jogurtem owocowym, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne,

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.