Jadłospis szkoła 23.09. – 04.10.2023
23.09. poniedziałek
Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane, bułka drożdżowa
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,
24.09. wtorek
Pierogi z mięsem i okrasą, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, jaja,
25.09. środa
Udka z kurczaka, ziemniaki, marchewka zasmażana, kompot owocowy,
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
26.09.czwartek
Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane, owoc
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jajka, gorczyca
27.09. piątek
Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym, ogórek kiszony, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca
30.09. poniedziałek
Krupnik, pieczywo mieszane, deser mleczny
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne,
01.10. wtorek
Fasola po bretońsku, pieczywo mieszane, kompot owocowy
Alergeny: gluten,
02.10. środa
Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, marchewka mini, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne,
03.10. czwartek
Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane, ciastka maślane
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca
04.10. piątek
Filet z miruny pieczony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, ryba, mleko i jego pochodne
Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.