Jadłospis szkoła 04.12. – 15.12.2023
04.12. poniedziałek
Zupa pomidorowa z makaronem, flipsy kukurydziane
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,
05.12. wtorek
Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem i sosem jogurtowo-śmietanowym, kompot owocowy
Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne
06.12. środa
Pyzy z mięsem, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, jaja
07.12.czwartek
Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane, baton wielozbożowy
Alergeny: gluten, seler, gorczyca
08.12. piątek
Filet z miruny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba, jaja
11.12. poniedziałek
Krupnik ryżowy, pieczywo mieszane, deser mleczny
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
12.12. wtorek
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot owocowy,
Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne
13.12. środa
Pierś z indyka w sosie śmietanowym, ryż, surówka z marchwi i pora, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca
14.12. czwartek
Barszcz czerwony z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane , wafle ryżowe
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca, jaja
15.12. piątek
Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym i serem żółtym, ogórek kiszony, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.