Jadłospis szkoła 23.01. – 03.02.2023
23.01. poniedziałek
Krupnik, pieczywo mieszane, jogurt pitny
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
24.01. wtorek
Sztuka mięsa w sosie własnym, kasza bulgur, surówka z białej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
25.01. środa
Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, marchewka zasmażana, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, jaja
26.01. czwartek
Barszcz biały z jakiem i kiełbasą, pieczywo mieszane, owoc
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne,
27.01. piątek
Filet z miruny w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, ryba, jaja
30.01. poniedziałek
Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane,
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, gorczyca
31.01. wtorek
Spagetti z sosem mięsno-pomidorowym, ogórek kiszony, kompot owocowy
Alergeny: gluten, gorczyca
01.02. środa
Stek wieprzowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, jaja
02.02. czwartek
Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane
Alergeny: gluten, seler
03.02. piątek
Fasola po bretońsku, pieczywo mieszane, kompot owocowy
Alergeny: gluten
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.