Jadłospis dla uczniów

Jadłospis szkoła 15.04. – 26.04.2024

 

15.04. poniedziałek

Zupa krupnik, pieczywo mieszane, deser mleczny

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

16.04. wtorek

Sztuka mięsa w sosie myśliwskim, pęczak, kompot owocowy,

Alergeny: gluten, gorczyca,

17.04. środa

Filet z indyka panierowany, ziemniaki, marchew mini, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

18.04.czwartek

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane, owoc

Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko i jego pochodne

19.04. piątek

Łazanki z kapustą, mięsem i pieczarkami, kompot owocowy

Alergeny: gluten,

22.04. poniedziałek

Zupa pomidorowa z ryżem, rogalik drożdżowy z jabłkiem

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

23.04. wtorek

Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki  zasmażane, kompot owocowy,

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

24.04. środa

Udka z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłek, kompot owocowy, mieszanka studencka

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, orzechy

25.04. czwartek

Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo mieszane

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca

26.04. piątek

Filet z miruny pieczony, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.