Jadłospis szkoła 21.10. – 31.10.2024
21.10. poniedziałek
Zupa zacierkowa, pieczywo mieszane, trójkąt francuski
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,
22.10. wtorek
Udka z kurczaka, ziemniaki, fasola szparagowa z masłem i bułką tartą, kompot owocowy, mandarynka
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
23.10. środa
Spaghetti z sosem mięsno pomidorowym i serem żółtym, ogórek kiszony, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
24.10.czwartek
Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane, śliwka suszona
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne,
25.10. piątek
Pyzy z mięsem i okrasą, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
28.10. poniedziałek
Zupa kalafiorowa, pieczywo mieszane, deser mleczny
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne,
29.10. wtorek
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
30.10. środa
Bigos z kiszonej kapusty, pieczywo mieszane, kompot owocowy
Alergeny: gluten,
31.10.czwartek
Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczywo mieszane,
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne,
Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.