Jadłospis dla uczniów

JADŁOSPIS od 11.03-22.03.2019

 

11.03. Poniedziałek

Pomidorowa z ryżem, soczek ze słomką

 

12.03. Wtorek

Kotlet schabowy; ziemniaki, marchewka mini z wody, kompot owocowy

 

13.03. Środa

Sztuka mięsa w sosie własnym, kasza perłowa, surówka z marchwi i jabłek, kompot owocowy;

 

14.03. Czwartek

Zupa jarzynowa, chleb kanapkowy,

pomarańcza

 

15.03. Piątek

Spaghetti w sosie mięsnym, kompot owocowy

 

18.03. Poniedziałek

Zupa kalafiorowa, chleb kanapkowy, migdały prażone

 

19.03. Wtorek

Udko z kurczaka, ryż, marchewka zasmażana

kompot owocowy

 

20.03. Środa

Kotlet mielony, ziemniaki, fasola szparagowa z wody

kompot owocowy;

 

21.03. Czwartek

Zupa pomidorowa z makaronem

jabłko

 

22.03. Piątek

Pyzy z mięsem, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy;

Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów, glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.