Jadłospis dla uczniów

JADŁOSPIS 9.03 – 20.03.2020

09.03.zupa kalafiorowa, chleb, mus jabłkowy

alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i jego pochodne

10.03. kotlet mielony, ziemniaki, marchewka mini z wody

alergeny: gluten, gorczyca, mleko jego pochodne, jaja

11.03. uda z kurczaka, ryż, surówka z pekińskiej kapusty, kompot owocowy

alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

12.03. zupa fasolowa z makaronem,  chleb, soczek owocowy

Alergeny: mleko i jego pochodne, gorczyca, gluten, seler, siemię lniane

13.03 filet z morszczuka panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja, ryby, mleko i jego pochodne

16.03  barszcz ukraiński, chleb, owoc

Alergeny: seler, gluten, seler, soja, gorczyca,

17.03. pierogi z mięsem z wody, ogórek kiszony, kompot owocowy

alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, jaja, gorczyca

18.03. gulasz wołowy, pęczak, surówka z białek kapusty

alergeny: gluten, gorczyca

19.03 zupa jarzynowa, chleb, jabłko

alergeny: gluten, seler, jajka, gorczyca, mleko i jego pochodne

20.03. spagettii w sosie mięsno pomidorowym, kompot owocowy, mandarynka

Alergeny: gluten, groch, mleko i jego pochodne

Woda do picia dostępna przez cały dzień.

 

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.