Jadłospis dla uczniów

Jadłospis szkoła 13.01. – 24.01.2025

 

13.01. poniedziałek

Zupa pomidorowa z ryżem, deser mleczny

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,

14.01. wtorek

Sztuka mięsa, kasza bulgur, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

15.01. środa

Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z buraczka czerwonego, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne

16.01.czwartek

Zupa grochowa, pieczywo mieszane, mieszanka studencka

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, orzechy

17.01. piątek

Miruna pieczona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba, jaja

20.01. poniedziałek

Krupnik , pieczywo mieszane, chrupki kukurydziane

Alergeny: gluten, seler,

21.01. wtorek

Udka z kurczaka, ziemniaki, marchewka mini, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

22.01. środa

Pierogi ruskie, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne

23.01.czwartek

Barszcz czerwony z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane, owoc

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jaja

24.01. piątek

Makaron z serem i truskawkami, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne,

Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.