Jadłospis dla uczniów

Jadłospis szkoła 16.05. – 20.05.2022

                                                                                

16.05. poniedziałek

Krupnik, chleb,

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

17.05. wtorek

Spagetii w sosie mięsno pomidorowym, kompot owocowy

Alergeny: gluten,

19.05. czwartek

Pomidorowa z makaronem,

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

20.05. piątek

Pyzy z mięsem i okrasą, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Woda do picia dostępna przez cały dzień.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.