Jadłospis dla uczniów

Jadłospis szkoła 23.01. – 03.02.2023

 

23.01. poniedziałek                                                                                                

Krupnik, pieczywo mieszane, jogurt pitny

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

24.01. wtorek

Sztuka mięsa w sosie własnym, kasza bulgur, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

25.01. środa

Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, marchewka zasmażana, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, jaja

26.01. czwartek

Barszcz biały z jakiem i kiełbasą, pieczywo mieszane, owoc

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne,

27.01. piątek

Filet z miruny w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, ryba, jaja

30.01. poniedziałek

Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane,

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, gorczyca

31.01. wtorek

Spagetti z sosem mięsno-pomidorowym, ogórek kiszony, kompot owocowy

Alergeny: gluten, gorczyca

01.02. środa

Stek wieprzowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja

 

02.02. czwartek

Zupa gulaszowa, pieczywo mieszane

Alergeny: gluten, seler

03.02. piątek

Fasola po bretońsku, pieczywo mieszane, kompot owocowy

Alergeny: gluten

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.