Jadłospis dla uczniów

JADŁOSPIS OD 13.10- 29.11. 2018 szkoła

13.11 gulasz wołowy, pęczak, ogórek kiszony, kompot owocowy
alergeny: gluten, seler, gorczyca
14.11 pierś z kurczaka panierowana, ziemniaki, marchewka zasmażana z groszkiem , kompot owocowy
alergeny: gluten, jaja, mleko
15.11 barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, chleb, jabłko
alergeny: gluten, mleko i pochodne, jaja, gorczyca, sezam, seler
16.11 spagetii w sosie mięsnym, kompot owocowy
alergeny: gluten, jaja,
19.11 zupa ogórkowa, chleb, mandarynka
alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, sezam
20.11 mielony , ziemniaki, surówka z marchwi, kompot owocowy
alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, sezam, jaja
21.11 sztuka mięsa w sosie, kasza bulgur, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
alergeny: gluten, seler, sezam

22.11 pomidorowa z makaronem, pomarańcza
alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
23.11 pyzy z mięsem surówka z pekińskiej kapusty, kompot owocowy
alergeny: gluten, seler, jaja

Szanowni Rodzice

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.