Jadłospis dla uczniów

JADŁOSPIS 20.05 – 31.05

20.05. krupnik, jabłko

alergeny: gluten, seler, sezam, siemię lniane

21.05. sztuka mięsa w sosie własnym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

alergeny: gluten, seler

22.05. pomidorowa z makaronem

alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

23.05. udko z kurczaka, ryż, marchewka zasmażana, kompot owocowy

Alergeny: mleko i jego pochodne, gluten

24.05. kopytka z wody z okrasą, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja,

27.05. zupa jarzynowa, chleb

Alergeny: seler, gluten, mleko i jego pochodne, soja, gorczyca,

28.05. schabowy, ziemniaki, ziemniaki, marchewka mini z masłem i bułką tartą,  kompot owocowy

alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, jaja

29.05. pierś z kurczaka w sosie warzywnym, kasza bulgur, kompot owocowy

alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, sezam,

30.05. barszcz czerwony z jakiem i kiełbasą, chleb

alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jaja, gorczyca

31.05. spagetti w sosie mięsnym, kompot owocowy

alergeny: gluten, jaja, przyprawy

Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów, glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.