Jadłospis szkoła 13.01. – 24.01.2025
13.01. poniedziałek
Zupa pomidorowa z ryżem, deser mleczny
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,
14.01. wtorek
Sztuka mięsa, kasza bulgur, surówka z białej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
15.01. środa
Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z buraczka czerwonego, kompot owocowy
Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne
16.01.czwartek
Zupa grochowa, pieczywo mieszane, mieszanka studencka
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, orzechy
17.01. piątek
Miruna pieczona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba, jaja
20.01. poniedziałek
Krupnik , pieczywo mieszane, chrupki kukurydziane
Alergeny: gluten, seler,
21.01. wtorek
Udka z kurczaka, ziemniaki, marchewka mini, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
22.01. środa
Pierogi ruskie, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy
Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne
23.01.czwartek
Barszcz czerwony z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane, owoc
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jaja
24.01. piątek
Makaron z serem i truskawkami, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne,
Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.