Jadłospis dla uczniów

Jadłospis szkoła 03.11. – 14.11.2025

 

03.11. poniedziałek

Zupa pomidorowa z makaronem, ciastka zbożowe

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,

04.11. wtorek

Pierogi ruskie z wody, surówka z marchwi i pora, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne

05.11. środa

Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten,

06.11.czwartek

Krupnik, pieczywo mieszane, deser mleczny

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jaja, gorczyca

07.11. piątek

Kopytka z okrasą, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, jaja

12.11. środa

Pulpety w sosie pomidorowym, kasza gryczana, fasola szparagowa, kompot owocowy

Alergeny: gluten, gorczyca, mleko i jego pochodne

13.11. czwartek

Kapuśniak, pieczywo mieszane , owoc

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne,

14.11. piątek

Łosoś pieczony, ziemniaki,, surówka z marchwi i jabłek, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba

 

Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.