Jadłospis dla uczniów

Jadłospis od 25.10 – 05.11.2021

25.10. poniedziałek

Zupa kalafiorowa, chleb, banan

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,

26.10. wtorek

Zrazy wieprzowe w sosie, kasza gryczana, surówka z pory i marchwi, kompot owocowy

Alergeny: gluten,

27.10. środa

Makaron z serem i musem truskawkowym, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

28.10. czwartek

Pomidorowa z ryżem, pomarańcza

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

29.10. piątek

Bigos z kiszonej kapusty, chleb

Alergeny: gluten,

02.11. wtorek

Barszcz czerwony z jajkiem, chleb

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne

03.11. środa

Stek z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, ryba

04.11. czwartek

Zupa jarzynowa, chleb , jabłko

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

05.11. piątek

Pierogi ruskie z okrasą cebulkową, kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Woda do picia dostępna przez cały dzień.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.