Jadłospis szkoła 05.06. – 16.06.2023
05.06. poniedziałek
Zupa pomidorowa z ryżem, maliny
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
06.06. wtorek
Kotlet mielony, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem, koperkiem i jogurtem naturalnym, kompot owocowy
Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne
07.06. środa
Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, surówka z kiszonego ogórka, kompot owocowy,
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, gorczyca
12.06. poniedziałek
Zupa brokułowa, pieczywo mieszane, drożdżówka
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne
13.06. wtorek
Kotlet schabowy, ziemniaki, fasola szparagowa z masłem i bułką tartą, kompot owocowy
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, jaja
14.06. środa
Spagetti w sosie mięsno pomidorowym z serem żółtym, kompot owocowy,
Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne
15.06. czwartek
Barszcz czerwony z jajkiem i kiełbasą, pieczywo mieszane,
Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jaja
16.06. piątek
Naleśniki z serem i jogurtem owocowym, kompot owocowy
Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne,
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.