Jadłospis dla uczniów

JADŁOSPIS 14.09 – 25.09.2020

14.09. Pomidorówka z ryżem, jabłko,

alergeny: mleko i jego pochodne, gluten, seler, siemię lniane

15.09. Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

16.09. Pierś z kurczaka panierowana, ryż, marchewka zasmażana, kompot owocowy

alergeny: gluten, gorczyca, siemię lniane, jaja

17.09. Barszcz ukraiński, chleb,

Alergeny: mleko i jego pochodne, gorczyca, gluten, seler, siemię lniane, jajka,

18.09. pyzy z mięsem, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jaja

21.09. Zupa ogórkowa, chleb

alergeny: mleko i jego pochodne, gluten, seler, siemię lniane

22.09. Kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki czerwone zasmażane, kompot owocowy

alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

23.09. Gulasz z mięsa wieprzowego, kasza bulgur, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy

alergeny: gluten, gorczyca, siemię lniane,

24.09. Zupa fasolowa z makaronem, chleb,

Alergeny: mleko i jego pochodne, gorczyca, gluten, seler, siemię lniane, jajka,

25.09. pierogi z mięsem, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne, jaja

Woda do picia dostępna przez cały dzień.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.