Jadłospis dla uczniów

JADŁOSPIS 03.06 – 14.06

03.06. pomidorowa z makaronem

alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

04.06. pierś z kurczaka panierowana, ryż, sałata ze śmietaną, kompot owocowy

alergeny: gluten, jaja, mleko jego pochodne

05.06. gulasz wieprzowy, kluski śląskie, surówka z marchwi i jabłek

alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

06.06. barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, chleb

Alergeny: mleko i jego pochodne, gluten, seler

07.06. paluszki rybne z miruny, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja, ryby, mleko i jego pochodne

10.06 krupnik, chleb

Alergeny: seler, gluten, seler, soja, gorczyca,

11.06. schabowy, ziemniaki, , mizeria ze śmietaną, kompot owocowy

alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, jaja

12.06. karkówka pieczona w sosie własnym, kasza jęczmienna, marchewka mini, kompot owocowy

alergeny: gluten, przyprawy

13.06. zupa pomidorowa z ryżem

alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

14.06. pierogi z mięsem z wody, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja, przyprawy

Woda do picia dostępna przez cały dzień. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów, glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.