Jadłospis dla uczniów

12.02 zupa ogórkowa, chleb, jogurt owocowy 1,7,9,
13.02 gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, surówka z kiszonego ogórka, kompot owocowy 1, 2,9,10,
14.02 filet z miruny panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy 1,3,4
15.02 zupa pomidorowa z makaronem, mandarynka 1,3, 9
16.02 kapusta z grochem, parówka, chleb kompot owocowy 1,9, 10
19.02 kapuśniak, chleb, jabłko 1,3,9
20.02 mielony, ziemniaki, marchewka mini, kompot owocowy 1,3,9
21.02 zupa zacierkowa, chleb, banan 1,3,9
23.02 spagetii z sosem mięsnym, ogórek kiszony, kompot owocowy 1, 3, 9

Szanowni Rodzice

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.