Jadłospis dla uczniów

Jadłospis od 07.06 – 18.06.2021

 

07.06. poniedziałek

Zupa pomidorowa z ryżem, jabłko

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne, seler,

08.06. wtorek

Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem i śmietaną, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja, mleko i jego pochodne

09.06. środa

Kopytka z okrasą, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

Alergeny: gluten,

10.06.czwartek

Barszcz ukraiński, chleb, owoc

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

11.06. piątek

Filet z ryby, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy

Alergeny: gluten, gorczyca

14.06. poniedziałek

Zupa jarzynowa, owoc

Alergeny: gluten, seler, mleko i jego pochodne

15.06. wtorek

Gulasz wołowy, pęczak, surówka z marchwi i jabłek, kompot owocowy

Alergeny: gluten, jaja,

16.06. środa

Pierogi z mięsem i okrasą, surówka z czerwonej kapusty , kompot owocowy

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

 17.06. czwartek

Zupa botwinkowa , owoc

Alergeny: gluten, mleko i jego pochodne

18.06. piątek

Spageti w sosie mięsno-pomidorowym, kompot owocowy

Alergeny: gluten,

Woda do picia dostępna przez cały dzień.

UWAGA! Nie wydajemy obiadów do pojemników

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.