Jadłospis

Jadłospis od 07.06 – 18.06 2021

 

Śniadanie II śniadanie obiad podwieczorek Alergeny
07.06  poniedziałek

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, polędwica sopocka, pomidor, herbata z cytryną

śliwka Zupa pomidorowa z ryżem, naleśniki z jabłkami i jogurtem owocowym , kompot owocowy Serek bakuś, banan Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, soja, siemię lniane, jaja
08.06  wtorek

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, schab pieczony, ogórek zielony, herbata owocowa

 

truskawka Kapuśniak z młodej kapusty, kotlet schabowy, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem i śmietaną, kompot owocowy monte Gluten, mleko, seler, gorczyca, jaja, soja, sezam, siemię lniane
09.06  środa

Kasza manna na mleku pieczywo mieszane z masłem, pasta z szynki i jajek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata czarna z cytryną

winogrono Zupa grochowa, kopytka z okrasą, surówka z białej kapusty, kompot owocowy Baton wielozbożowy, jabłko Gluten, mleko, jaja, seler    sezam, siemię lniane        
10.06 czwartek

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem,  sałata, kiełbasa żywiecka, papryka czerwona, herbata owocowa z cytryną

truskawka Barszcz ukraiński,  pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka mini, kompot owocowy Soczek ze słomką, danonek mały Gluten, soja, mleko, seler, jaja, sezam, gorczyca,
11.06 piątek

Kakao  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka z beczki, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną

Wafle ryżowe Zupa ogórkowa, filet z ryby, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy Gratka jogurt, śliwka Gluten, mleko, seler, sezam, siemię lniane, soja, jaja, ryba
14.06 poniedziałek

Płatki cynamonowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbata czarna z miodem

arbuz Zupa jarzynowa, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, mix sałat w sosie winegre, kompot owocowy Mus owocowy, herbatniki Gluten, mleko, seler, gorczyca, jaja, sezam, siemię lniane

 

15.06 wtorek

Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka z indyka, ogórek zielony, herbata owocowa z cytryną

 

Biszkopty bezcukrowe Krupnik, gulasz wołowy, pęczak, surówka z marchwi i jabłek, kompot owocowy Serek waniliowy Mleko, gluten, seler, jaja, sezam, siemię lniane, soja, gorczyca
16.06 środa

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem pasztet firmowy, pomidor, herbata czarna z miodem

arbuz Zupa porowa, pierogi z mięsem, surówka z czerwonej kapusty kompot owocowy Paluszki z sezamem Mleko, gluten, seler, soja, sezam, siemię lniane
17.06 czwartek

Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli ze szczypiorkiem i jajkami, herbata czarna z cytryna

truskawka Zupa botwinkowa, sztuka mięsa w sosie własnym, ziemniaki, fasola szparagowa z wody,  kompot owocowy

 

Serek fantazja, Gluten, seler , mleko i jego pochodne, jaja, sezam, siemię lniane, gorczyca, ryba
18.06 piątek

Płatki miodowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, herbata owocowa z cytryna

jabłka Zupa koperkowa, spaghetti w sosie mięsno pomidorowym, kompot owocowy Ciasto drożdżowe, jabłko Mleko, gluten, seler, jaja, sezam, siemię lniane, soja, gorczyca

 

Woda do picia dostępna przez cały dzień w salach.

Uwaga! Obiady do pojemników nie będą wydawane

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.