Jadłospis

Jadłospis od 25.10 – 05.11.2021

Śniadanie II śniadanie obiad podwieczorek Alergeny
25.10  poniedziałek

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serek puszysty, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną

Jabłko Kalafiorowa, pyzy z mięsem okraszane, mix sałat w sosie winegret, kompot owocowy, Paluszki Gluten, , mleko i produkty pochodne, seler, soja, siemię lniane
26.10  wtorek

Kakao na mleku, pieczywo mieszane  z masłem, sałata, schab polarny, pomidor , herbata owocowa

Śliwka Zupa zalewajka, zrazy wieprzowe  w sosie, kasza gryczana, surówka z pory i marchwi, kompot owocowy Soczek ze słomką, herbatniki Gluten, mleko, seler, gorczyca, jaja, soja, sezam, siemię lniane
27.10  środa

Musli owocowe na mleku pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli i jajka ze szczypiorkiem, herbata czarna z miodem

Gruszka Zupa ogórkowa , makaron z serem i musem truskawkowym, kompot owocowy Baton kakaowy, jabłko Gluten, mleko, seler    sezam, siemię lniane, ryba, jaja
28.10 czwartek

Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem,  sałata, szynka z beczki, ogórek zielony, herbata owocowa z cytryną

Mandarynka Pomidorowa z ryżem, pierś z kurczaka panierowana, ziemniaki, marchewka mini, kompot owocowy Serek pyszny Gluten, soja, mleko, seler, jaja, sezam, gorczyca,
29.10 piątek

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, papryka czerwona, herbata czarna z cytryną

Wafle ryżowe Zupa ziemniaczana, bigos, chleb, kompot owocowy Mus owocowy Gluten, mleko, seler, sezam, siemię lniane, soja,
02.11 wtorek

Zacierka na mleku, chałka z dżemem niskosłodzonym, herbata z cytryną

 

Jabłko Barszcz czerwony z jajkiem, ryż zapiekany z jabłkiem, kompot owocowy Serek homogenizowany Mleko, gluten, seler, jaja, sezam, siemię lniane, soja
03.11 środa

Kakao na  mleku, pieczywo mieszane z masłem, serek wiejski granulowany, rzodkiewka, szczypiorek, herbata czarna z cytryną

Budyń Rosół z makaronem, stek z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy Jogurt gratka, śliwka Mleko, gluten, seler, soja, sezam, siemię lniane
04.11 czwartek

Kulki czekoladowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, kiełbasa żywiecka , papryka, herbata owocowa z cytryna

Śliwka Zupa jarzynowa , pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony ,  kompot owocowy

 

Chrupki kukurydziane, mandarynka Gluten, seler , mleko i jego pochodne, sezam, siemię lniane, gorczyca,jaja
05.11 piątek

Płatki miodowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasztet firmowy , ogórek świeży, herbata czarna z cytryna

Gruszka Zupa grochowa, pierogi ruskie z okrasą cebulkową,  kompot owocowy

 

Rogalik z jabłkiem Gluten, seler , mleko i jego pochodne, jaja, sezam, siemię lniane, gorczyca,

Woda do picia dostępna przez cały dzień w salach.

Uwaga! Obiady do pojemników nie będą wydawane

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.