Jadłospis

Jadłospis od 22.04. – 02.05.2025 PRZEDSZKOLE

 

Śniadanie II śniadanie obiad podwieczorek Alergeny
22.04 wtorek

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa

Gruszka Zupa z czerwonej soczewicy, placki ziemniaczane z marchewką , kompot owocowy Mus owocowy, mandarynka Gluten, jaja, mleko i pochodne, seler, sezam, gorczyca
23.04 środa

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżem niskosłodzony, pomidor, herbata z miodem

Jabłko Zupa pomidorowa z makaronem, pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy Serek Bakuś, Gluten, mleko i jego pochodne seler, soja siemię lniane, gorczyca, jaja
24.04  czwartek

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, polędwica wiejska, papryka czerwona, herbata z cytryną

Banan Zupa zacierkowa, filet z indyka panierowany, ziemniaki, marchewka mini, kompot owocowy Jogurt owocowy Gluten, mleko i jego pochodne, soja, sezam seler, jaja, gorczyca
25.04 piątek

Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli z jajkiem i szczypiorkiem, herbata owocowa

Winogrono Zupa jarzynowa, łazanki z kapusta pieczarkami i mięskiem, kompot owocowy Ciasto drożdżowe, mandarynka Mleko, gluten, seler, soja, siemię lniane, ryba, gorczyca, jaja
28.04 poniedziałek

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty zamojski, papryka, rzodkiewka, herbata z cytryną

Gruszka Barszcz biały z jajkiem,  kluski leniwe z masłem i bułką tartą, brzoskwinia, kompot owocowy Baton kakaowy, jabłko Mleko i jego pochodne, jaja, gluten, seler, soja, gorczyca,
29.04 wtorek

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka złocista, pomidor, herbata owocowa

Jabłko Zupa grysikowa , kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot owocowy Deser Monte Mleko i produkty pochodne gluten, gorczyca, seler,
30.04 środa

Płatki owsiane na mleku  , pieczywo mieszane z masłem, pasztet miodowy, ogórek świeży, rzodkiewka , herbata z cytryną

Mix ciastek Zupa grochowa,    pałki z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchwi i pora,   kompot owocowy Serek waniliowy

 

Mleko i produkty pochodne, gluten, seler, sezam, gorczyca,
02.05 piątek

Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serek puszysty, szczypiorek rzodkiewka, herbata z cytryną

 

Gruszka Zupa kalafiorowa, jajka sadzone, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy

 

 

 

 

Pomarańcza

 

 

Mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja

 

Woda do picia dostępna przez cały dzień w salach.  Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie

Uwaga! Obiady do pojemników nie będą wydawane

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.