Jadłospis

Jadłospis od 02.09-06.09.2024

 

Śniadanie II śniadanie obiad podwieczorek alergeny
02.09  poniedziałek

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem,  ser żółty, papryka czerwona, pomidor, herbata z cytryną

Jabłko Zupa jarzynowa, spaghetti  w sosie mięsno pomidorowym, ogórek kiszony, kompot owocowy Jogurt owocowy Gluten, soja, mleko i jego pochodne, seler,  sezam, gorczyca
03.09 wtorek

Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, kiełbasa żywiecka, papryka, herbata owocowa

Śliwka Zupa ogórkowa, pieczone  pałki z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy Brzoskwinia Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, , siemię lniane, soja,
04.09 środa

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata z cytryną

Gruszka Kapuśniak, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z pomidora, kompot owocowy Soczek ze słomką, ciastko z żurawiną Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, gorczyca, jaja, sezam,

 

05.09 czwartek

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki, keczup, pomidorek koktajlowy, herbata owocowa

 

Jabłko Zupa fasolowa, pulpet w sosie koperkowym, kasza gryczana, surówka z marchwi i jabłek, kompot owocowy Serek Bakuś Mleko i jego pochodne, gluten, seler, jaja, sezam, gorczyca
06.09 piątek

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka złocista z indyka, ogórek świeży,  herbata czarna z miodem

Nektarynka Rosół z makaronem, paluszki rybne, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem, koperkiem i jogurtem naturalnym, kompot owocowy Mus owocowy Mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja, ryba, siemię lniane

 

Woda do picia dostępna przez cały dzień w salach.  Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie

Uwaga! Obiady do pojemników nie będą wydawane

Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.