Jadłospis od 02.09-06.09.2024
Śniadanie | II śniadanie | obiad | podwieczorek | alergeny | ||
02.09 poniedziałek
Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, papryka czerwona, pomidor, herbata z cytryną |
Jabłko | Zupa jarzynowa, spaghetti w sosie mięsno pomidorowym, ogórek kiszony, kompot owocowy | Jogurt owocowy | Gluten, soja, mleko i jego pochodne, seler, sezam, gorczyca | ||
03.09 wtorek
Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, kiełbasa żywiecka, papryka, herbata owocowa |
Śliwka | Zupa ogórkowa, pieczone pałki z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy | Brzoskwinia | Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, , siemię lniane, soja, | ||
04.09 środa
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata z cytryną |
Gruszka | Kapuśniak, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z pomidora, kompot owocowy | Soczek ze słomką, ciastko z żurawiną | Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, gorczyca, jaja, sezam,
|
||
05.09 czwartek
Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki, keczup, pomidorek koktajlowy, herbata owocowa
|
Jabłko | Zupa fasolowa, pulpet w sosie koperkowym, kasza gryczana, surówka z marchwi i jabłek, kompot owocowy | Serek Bakuś | Mleko i jego pochodne, gluten, seler, jaja, sezam, gorczyca | ||
06.09 piątek
Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka złocista z indyka, ogórek świeży, herbata czarna z miodem |
Nektarynka | Rosół z makaronem, paluszki rybne, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem, koperkiem i jogurtem naturalnym, kompot owocowy | Mus owocowy | Mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja, ryba, siemię lniane | ||
Woda do picia dostępna przez cały dzień w salach. Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Uwaga! Obiady do pojemników nie będą wydawane
Zastrzegamy sobie drobnych zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia tymianek, kminek zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Lista alergenów wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.